Back U bevindt zich hier: Home Rubriek Op de werkvloer Op de werkvloer: Eigenaar Professional Extended Care Marjory Stekkel - Parbode Sneak Peek
maandag, 23 januari 2017 10:06

Op de werkvloer: Eigenaar Professional Extended Care Marjory Stekkel - Parbode Sneak Peek

Geschreven door Vanessa Koster

“In California heb ik ‘Nursing Science' gestudeerd en in ziekenhuizen gewerkt waar ik ervaring heb opgedaan. Ik werkte meer met mensen met verstandelijke beperkingen. Deze mensen waren geplaatst in grote instituten, hetgeen de overheid veel geld kostte. De Staat wilde hen uit deze instituten halen en plaatsen in woningen. Ik mocht de eerste twee woningen openen voor California Mental. Het waren mini ‘mansions’: van buiten leek het op een heel normaal huis totdat  je naar binnenkwam. Je hoorde dan het geluid van machines zoals in een ziekenhuis. Een paar jaar terug, toen ik met vakantie was in Suriname, besloot ik mijn oom op te zoeken die in een bejaardentehuis verbleef. Er werd goed voor hem gezorgd, maar hij werd te lang alleen gelaten. Daardoor wist men niet als er iets met hem gebeurde. Mijn zus ging hem een dagje opzoeken en trof hem dood aan op bed. Zo ben ik eigenlijk op het idee gekomen om PEC op te richten. Het is net een verpleeghuis, alleen heeft de zuster vier patiënten waar zij op let. Als ik het in Amerika kon, kan ik het ook hier doen voor mijn eigen mensen.”

Hoe ziet uw werkdag eruit?

“Als ik 's morgens wakker word, is het eerste wat  ik doe de groepschat checken. Ik kijk welke veranderingen allemaal hebben plaatsgevonden. Als ik merk dat ik een zuster moet bellen, dan bel ik. Daarnaast heb ik mijn ontbijt, en als ik afspraken heb in de stad of ergens anders, dan ga ik eerst daar naartoe en daarna ga ik richting PEC.”

Wat vindt u het leukst van het werk?

Het leukste van dit beroep vind ik de bewoners. Ze hebben hun tijden waarop ze een beetje lastig kunnen zijn. Maar je kan ook echt met ze lachen. Soms zeggen ze dingen waar je bij jezelf denkt: hoe komen ze nou hierbij. 

Verder lezen? Koop dan nu de Parbode van januari.